Що цікавого підготував ІІ Lviv Urban Forum



Lviv Urban Forum

Міжнародний фаховий захід триватиме з 27 до 29 червня

Уже вдруге у Львові відбудеться Lviv Urban Forum. Світові архітектори, представники громад з усієї України, міські планувальники, архітектори та студенти говоритимуть про відповідальність, соціально орієнтовану архітектуру та безпеку.

На заході очікують понад тисячу учасників та понад три десятки авторитетних спікерів. Що цікавого підготували організатори Lviv Urban Forum для учасників та про що говоритимуть зіркові спікери, розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

У перший день Lviv Urban Forum заплановані піші та велосипедні екскурсії Львовом, воркшопи для міських планувальників та архітекторів. А також виставка, на якій експонуватимуть інноваційні та відновлювальні матеріали в архітектурі, зокрема природні – з очерету та глини.

Наступні два дні відбуватимуться лекції, воркшопи та семінари.

На форум запрошено світових зірок архітектури. Серед зіркових спікерів  – один з найвизначніших архітекторів сучасності Алехандро Аравена з Чилі. Він є популяризатором ідей відповідальності перед спільнотами.

«Алехандро Аравена трансформує цілі фавели в південноамериканських містах і перетворює їх на прекрасне середовище, де кожен може подбати про добробут своєї оселі, де суттєво покращується безпека, забезпечуються можливості реалізації людського потенціалу в надзвичайно складних соціальних умовах», – розповідає Антон Коломєйцев

Також у форумі візьме участь Флоріс Алкемаде, який був головним архітектором Нідерландів близько шести років. А головна архітекторка Британії Джоана Аверлі  говоритиме про те, як на загальнонаціональному рівні можуть бути сформовані принципи якісного планування і архітектури, щоб забезпечити відповідальний розвиток перед прийдешніми поколіннями.

Серед важливих тем сьогодення, які прозвучать на форумі, –  резильєнтність міст (уміння протистояти зовнішнім і внутрішнім викликам), доступне житло та соціальна підтримка, коли міста турбуються про тих, хто цього найбільше потребує. Таким прикладом є житло для поранених, яке сьогодні будують на вул. Миколайчука у Львові.

Не менш цікавою подією ІІ Urban Forum’у буде ярмарок можливостей, на якому громади зможуть почути про проєкти, програми підтримки та різні фінансові інституції, які сьогодні працюють в Україні. Це дасть можливість вибудовувати якісні трансформації навіть у невеликих громадах за підтримки України, Європи та цілого світу.

Архітектори з Польщі говоритимуть про те, як переплітати пам’ять і природу. Вони покажуть, як в тілі міста на залишках ІІ світової облаштували новий міський простір у Варшаві. А Маркус Цількер, голова архітектурної студії «Einszueins Architectur», розкаже про свій нестандартний підхід до зведення житла.

Останній вечір форуму буде присвячений темі молоді. Львів виборов право бути молодіжною столицею Європи, тож спільно з Urban Camp, організаторами молодіжної столиці, в рамках Lviv Urban Forum відбудуться урбан-клуби за участю дітей і молоді.

На завершення форуму учасників чекають виступи Мартіна Дюплантьє та Крістофа Гантенбайна.

«Архітектор Мартін Дюплантьє – голова Асоціації французьких архітекторів і дуже важлива людина для проєктів відновлення України. Він багато працює з українськими громадами в найбільш критичних умовах, в тому числі в Херсонській області, близько до лінії фронту.

Крістоф Гантенбайн – напевно, чи не наймодніший сьогодні архітектор в Європі, швейцарець. Крістоф займається дослідженням типових характеристик локальної архітектури, де б вони не були: від Гонконгу, до Парижа і Мілана. У рамках форуму Крістоф матиме доповідь про плекання локальних типологій», – розповів Антон Коломєйцев.

Головне фото – архів І Lviv Urban Forum

До теми: