Сучасне та інклюзивне: яким буде соціальне житло на вул. Миколайчука



Візуалізація: Drozdov & Partners

Студія Drozdov & Partners показала, яким буде інтер’єр квартир соціального житла на вул. Миколайчука у Львові. За словами архітекторів, під час проєктування вони прагнули досягти максимальної інклюзивності: від обладнáння санвузлів і до адаптації меблів до потреб людей, які проживатимуть тут під час реабілітації.

“Нам важливо, аби всі можливі дії жителів, як-от пересування простором квартири та коридором, використання побутової техніки, чи звичайне відкривання дверей були комфортними та доступними.

Водночас інтер’єри квартир мають залишатися простими, світлими та сучасними, створюючи відчуття затишку та спокою”, – зазначають архітектори, які працюють над проєктом.

Візуалізація: Drozdov & Partners

Нагадаємо, у Львові стартувало будівництво соціального житла на вулиці Миколайчука. Зараз будують перший з восьми будинків. У них зможуть проживати близько 700 людей. 

Проєкт має на меті створити комфортний та безпечний житловий простір для людей, що проходять реабілітацію в національному медичному центрі “Незламні”. Побудовані обʼєкти стануть муніципальним житлом та повністю належатимуть львівській громаді.

Проєкт реалізовується за підтримки ЄС у рамках спільного проєкту міста та European Union in Ukraine під управлінням Nefco in Ukraine. Програмою передбачено будівництво восьми житлових будинків, на яке Європейська комісія виділила 19,5 млн євро.

Візуалізація: Drozdov & Partners