ІІ Lviv Urban Forum оприлюднив імена зіркових спікерів



27 – 29 червня у Львові відбудеться Lviv Urban Forum. Міжнародний фаховий захід відбудеться уже вдруге і збере мерів та головних архітекторів українських міст, міських планувальників та активних мешканців.

Нові економічні функції міст, відповідальність архітекторів, соціальне житло та його доступність, а також включеність різних груп у міські процеси, зокрема молоді та дітей – це лише частина тем, які обговорюватимуть експерти, зазначають організатори.

Серед спікерів заходу – відомі та поважні експерти, які мають загальносвітове визнання і відомі далеко поза межами свої професії. Зокрема один з найвідоміших світових архітекторів сучасності та лауреат Прітцкерівської премі Алехандро Аравена. Він прочитає лекцію про те, як архітекторам бути свого роду бунтарями та достойно приймати виклики сьогодення, творячи радикальні зміни не завтра, а вже сьогодні.

Читайте також: Шігеру Бан: “Архітектура має реагувати на екстрені ситуації”

Про впровадження принципів та стандартів у плануванні та архітектурі, що покликані гарантувати відповідальний розвиток збудованого середовища розповість Джоана Аверлі – головна планувальниця Британського уряду.

До проєктів швейцарця Крістофа Гантенбайна прикуті погляди без перебільшення всіх молодих архітектурних практик Європи, а кожна нова будівля від Сhrist & Gantenbein опиняється на обкладинках архітектурних журналів. Архітектор розповість про відповідальність за дослідження та плекання локальних типологій – адже вони є унікальним кодом кожної культури та середовища.

Читайте також: Прості рішення, які роблять життя у містах комфортним

Також на форумі виступлять литовська архітекторка Гільма Гіліте  та засновник австрійської студії Einszueins Architektur Маркус Цількер.

Організовують подію департамент архітектури та просторового розвитку Львівської міської ради та ініціатива Cities4Cities | United4Ukraine.

Зареєструватись на II Lviv Urban Forum: Бути відповідальними можна за посиланням.

Головне фото – архів Lviv Urban Forum 2023

До теми: