У Львові збудували сучасний Центр протезування



Центр протезування

На базі Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ у Львові відкрили Центр протезування та ортезування міжнародного рівня. У рік тут зможуть виготовляти понад тисячу протезів, навчати майбутніх протезистів та проводити дослідження й розробки, повідомляє Львівська міська рада.

В одноповерховій будівлі площею 1 000 кв. м розмістили центр з виготовлення протезів, аудиторію для проведення навчання та досліджень, кімнати для примірки та випробування протезів пацієнтами. Встановили найсучасніше обладнання вартістю 650 тис. євро, а також облаштували внутрішній дворик для відпочинку.

Важливо, що тут не лише вироблятимуть протези, а проходитимуть навчання за міжнародними стандартами. Успішні випускники отримають міжнародну сертифікацію. Також це буде місце для проведення досліджень у протезуванні та розробці українських стартапів.

“Це унікальний центр для України з точки зору швидкості будівництва і функції, яку він буде виконувати. Тисячу протезів на рік тут будуть отримувати наші Герої, поранені чоловіки, жінки, діти. Це великий шанс, тому що сьогодні багато українців воюють і потребують цієї допомоги. Це буде також великий навчальний центр для українських міст, бо той досвід, який матимемо тут, будемо передавати всім українським містам“, – сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Будівля розрахована на 30 робочих місць. Щорічно в центрі виготовлятимуть близько 1 200 протезів.

Ініціативу реалізували в рамках проєкту “Спеціальна програма підтримки України / EU4ResilientRegions», що здійснюється GIZ Ukraine та фінансується урядом Німеччини.

Центр НЕЗЛАМНІ – це місце надії та сили. Це про те, щоб люди могли далі жити активним життям. Це дуже добрий приклад співпраці. Дуже дякую команді і раді будемо надалі працювати разом”, –  зазначила під час відкриття центру міністерка економічного співробітництва та розвитку Німеччини Свенья Шульце.

Фото: ЛМР