У Львові відкрили сучасний корпус реабілітації Національного центру НЕЗЛАМНІ



Це 7 поверхів із найсучаснішим обладнанням для відновлення українців, які постраждали від війни.

Старий корпус поліклініки на вул. Мазепи, 25 переобладнали у сучасний корпус реабілітації, першу чергу якого відкрили у вівторок, 11 квітня. Як повідомили у пресслужбі Львівської міської ради, тут уже працюють із реабілітологами пацієнти центру НЕЗЛАМНІ. Щороку тут можуть отримувати допомогу 10 тисяч українців.

Щороку тут можуть отримувати допомогу 10 тисяч українців. Фото Романа Балука

Корпус реабілітації Національного центру НЕЗЛАМНІ з’єднали із головним корпусом лікарні скляним мостом. Повний цикл надання допомоги забезпечить співпраця з хірургами, травматологами та іншими фахівцями, які працюють в команді медзакладу, а також доступність до всього необхідного діагностичного обладнання. 

У новому корпусі реабілітаційного центру встановили сучасне обладнання: роботизовану систему ходьби, екзоскелети, роборукавички, які допомагають рухати рукою, тощо. Також тут є реабілітаційні зали зі сталевими підйомниками, аби прикуті до ліжка пацієнти могли переміститися до басейну чи реабілітаційної кімнати.

Невдовзі запрацює і басейн, адже реабілітація у воді – невід’ємна складова відновлення. Також у корпусі є ерготерапевтична квартира з кухнею, де пацієнтів вчитимуть про себе дбати у максимально домашніх умовах. Ерготерапевти допомагатимуть знову тримати в руках зубну щітку чи олівець. Також тут створять імітацію магазину, де пацієнти зможуть тренуватися робити покупки.

Фахівці з фізичної реабілітації працюватимуть пліч-о-пліч з психологами та психотерапевтами.

Реконструкцію сучасного корпусу Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ розпочали наприкінці грудня 2022 року. 

Довідка

 Національний центр реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) на базі Першого медоб’єднання Львова – це унікальне місце, де кожен, хто постраждав від війни, отримує шанс бути врятованим та отримати якісну реабілітацію. З кожним таким українцем там працює мультидисциплінарна команда: хірург, травматолог, протезист, психотерапевт, фахівець із реабілітації. Пацієнт не шукає допомоги за кордоном чи в кількох різних закладах, він отримує її в одному центрі.

Аби українці якомога швидше могли відновитися після бойових травм, у центрі НЕЗЛАМНІ запустили програму протезування. Окрім звичайних протезів, спеціалісти Центру розпочали встановлювати пацієнтам біонічні. Сайт проєкту: https://unbroken.org.ua/

Фото Романа Балука