Як просувається будівництво соціального житла у Львові



соцальне житло

Зводять соціальне житло за грантові кошти Європейського Союзу.

На вулиці Миколайчука у Львові триває будівництво соціального житла для людей, які проходять реабілітацію у центрі UNBROKEN. Уже почали заливати фундамент та рити котловани для частини наступних будинків, повідомляє Львівська міська рада

Перший будинок, як писав Urbis Air, почали будувати в лютому. І зараз він на стадії завершення. Загалом мають збудувати вісім будинків, які будуть повністю інклюзивними. Тут зможуть проживати близько 700 людей.

«Місто прагне якомога швидше завершити будівництво, щоб забезпечити комфортні умови для проживання та реабілітації мешканців. Роботи просуваються за планом і ми продовжуємо робити все необхідне для досягнення цієї мети», – зазначив Юрій Теліпський, керівник ЛКП «Львівське міжміське бюро технічної інвентаризації»,

Нагадаємо, для проєкту Європейська Комісія виділила 19,5 млн євро грантових коштів. Проєкт є частиною Програми Nefco in Ukraine «Зелене відновлення України», яка передбачає дотримання вимог щодо «зеленого» будівництва, де у фокусі знаходиться екологія та сталий розвиток.

Інтер’єр квартир соціального житла на вул. Миколайчука у Львові розробляла Студія Drozdov & Partners. Це мають бути прості, світлі та сучасні помешкання, а головне – максимально інклюзивні.

Фото: ЛМР

Читайте також: