Як коситимуть газони у Львові



косіння трави

У Львові оптимізують скошування трави. Зменшувати кількість покосів у місті розпочали ще торік, а цього року не проводили першого весняного скошування. Проте у місті є різні види газонів, і кожен з них потребує індивідуального підходу. Тож цього року траву у Львові коситимуть по-різному: залежно від газону, його місця розташування та погодних умов, повідомляє Львівська міська рада.

За словами керівниці управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради Галини Микітчак, партерні газони з автополивом потребують 12 разів викошування впродовж року. Крім того, вони також потребують аерації, скарифікації – вичісування сухої трави і прорізання, щоб газон був щільнішим.

Натомість лучні газони не потребують частого викошування. Такі ділянки косять три – п’ять разів упродовж року. Висота трави на таких газонах  може бути до 15 сантиметрів.

“Проте інколи висота трави – це безпека. Зокрема це стосується зелених зон, що розташовані на перетині доріг, транспортних кілець. Наприклад, на кільці на вул. Чорновола виросли високі рослини, які можуть обмежити видимість для водіїв”, – додає екологиня.

Через те, що ці газони не косили торік восени і цьогоріч навесні, там засіялись ріпак, щавель та деревій. Ці рослини дуже високі  можуть обмежувати видимсть для водіїїв. А це вже про безпеку, зазначають в управління екології ЛМР.

Загалом у Львові працюють над скорочуванням покосів трави, створюють ділянки з різнотрав’ям, а на деяких локаціях взагалі відмовляються від покосів.