У Львові цінну мозаїку ознаковуть “Блакитним щитом”



У Львові цінну мозаїку ознаковуть «Блакитним щитом»

У Львові мозаїчні твори, які становлять мистецьку цінність, позначають міжнародним пам’яткоохоронним знаком «Блакитний щит». Це роблять для посилення інформування та аби вберегти мистецькі твори від знищення.  На емблемі “Блакитний щит” розміщено напис “Об’єкт культурної спадщини. Охороняється законом”.

Фото: пресслужба ЛМР

Як повідомили у Львівській міській раді, загалом мають ознакувати мозаїки на 81-й локації, які внесені до переліку цінних та є об’єктами культурної спадщини.

До теми: У Львові рятують мозаїку, яку знищили власники 

За словами керуючої справами виконкому, в.о. керівника управління охорони історичного середовища ЛМР Наталії Алєксєєвої, упродовж кількох днів у місті ознакують 20 мозаїчних творів. На решті мозаїк емблему “Блакитний щит” планують розмістити вкінці цього – на початку наступного року. Міжнародне ознакування підсилить інформування і власників будівель з панно, і громадськості загалом про цінність мозаїчних творів.

Відео: Львівська міська рада

Нагадаємо, у Львові  знищили унікальну мозаїку художника Богдана Сойки, яка прикрашала вестибюль видавництва «Вільна Україна». Після публічного розголосу причетний до знищення цінної мозаїки підприємець зголосився профінансувати її відновлення.