У Львові продовжили реєстрацію на два архітектурні конкурси



Меморіал

Через велику кількість охочих зареєструватись управління архітектури та урбаністики продовжило терміни реєстрації на конкурси щодо Меморіалу Героїв України та проєктування простору з пам’ятником Євгену Коновальцю до 1 лютого.

Про це повідомляє Львівська міська рада.  

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, до них надійшло кілька десятків звернень, також уже є зареєстровані учасники.

“Тим не менш, маємо кілька звернень від команд, які би хотіли зареєструватися, але не встигли. Тому ми хочемо дати їм таку можливість”, – зазначив Антон Коломєйцев.

До теми: Львів отримав історико-архітектурний опорний план

Нагадаємо, Меморіальний комплекс військових поховань Героїв України на вул. І. Мечникова має постати на вул. Мечникова. На території комплексу передбачені дві функціональні зони: меморіальна та громадська. З одного боку, це повинен бути комфортний простір з точки зору доступності. І водночас меморіал має стати місцем пам’яті, де буде наголошено на російсько-українській війні, під час якої віддали свої життя українські Герої.

Детальніше про конкурс – тут.

Громадський простір з пам’ятником Євгенові Коновальцю планують облаштувати на перетині вулиць Степана Бандери та Євгена Коновальця, на території, що належить НУ «Львівська політехніка». Він має виконувати дві функції: стати місцем для вшанування пам’яті Провідника ОУН та місцем відпочинку для львів’яни та студентів.

Детальніше про програму та завдання конкурсу – за посиланням.