У Львові оголосили архітектурний конкурс на Меморіальний комплекс військових поховань



Меморіал

Переможців визначать у квітні.

У Львові оголосили Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на найкращу пропозицію меморіального комплексу військових поховань Героїв України на вул. І. Мечникова. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Умови і програму архітектурного конкурсу у п’ятницю, 5 січня, прийняли на виконавчому комітеті Львівської міської ради. Їх розробляли спільно з робочою групою, до якої увійшли багато фахівців різних сфер: історики, представники мистецьких середовищ, культурні діячі Львова.

Територія комплексу має складатися із двох основних функціональних зон: меморіальної та громадської, що мають відрізнятися за плануванням, характером проведення часу та користування. При цьому проект повинен передбачати рішення щодо розмежування цих зон та визначення їх просторових меж планувальними, ландшафтними чи іншими засобами, йдеться на сторінці конкурсу.

Простір обов’язково має бути інклюзивним, адже відвідувати полеглих будуть їхні побратими на кріслах колісних.

“Це має бути з одного боку комфортний простір з точки зору доступності і перебування, а з іншого – він має нести на собі цю меморіальну функцію, він має бути значущий. Також це має бути певний простір меморіального скверу, де в ландшафтній формі буде наголошено на історичних подіях, російсько-українській війні, в ході якої віддали свої життя українські Герої, які поховані на вулиці Мечникова”, – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

До теми: Меморіали під час війни: “не на часі” чи важлива зброя проти ворога

Зареєструватися на участь у конкурсі можна до 21 січня 2024 року. А подати проєкт – до 18 березня. Переможців конкурсу визначать у квітні.

Переможцям виплатять премії. За 1 місце – 500 тис. грн., за 2 місце – 300 тис. грн., а за 3 місце – 200 тис. грн. Фінансування конкурсу та виплата премій  переможцям здійснюватиметься не за рахунок коштів міського бюджету, а виключно за кошти благодійників.

Головне фото: ЛМР