У Львові облаштували перше смарт-перехрестя



смарт-перехрестя

На вул. Пасічній – Пирогівці у Львові  облаштували смарт-перехрестя. Це дозволить оптимізувати світлофорний цикл та підлаштувати тривалість дозвільних сигналів для транспорту на кожному напрямку відповідно до потреби, повідомляють у ЛКП «Львівавтодор».

На світлофорному об’єкті встановили сучасний дорожній контролер та  відеодетектори. Таке додаткове обладнання дало можливість запрограмувати інноваційний режим керування – «смарт-перехрестя».

Смарт-перехрестя – це інтелектуальна система у дорожньому контролері, яка за допомогою транспортних детекторів збирає інформацію про дорожній рух на кожній смузі на перехресті, аналізує інтенсивність, дистанцію між автомобілями, затримки в русі. На основі цих параметрів щохвилини розраховує пропозицію зеленого сигналу для відповідного напрямку. Система здатна автоматично підбирати і тривалості фаз, і тривалості світлофорних циклів. Цей режим регулювання дозволяє зменшити до мінімуму неефективне використання зеленого сигналу світлофора.

Як писав Urbis Air, раніше у Львові провели заміну та поточний ремонт багатьох типів обладнання на світлофорних об’єктах – від дорожніх контролерів, що задають тон, ритм, часові проміжки для переключення, до самих світлофорів. На сьогодні в місті запустили пʼять “зелених хвиль” та чотири “півхвилі”.

До теми: