Skeiron оцифрувала палац ХVІІІ століття на Львівщині



3D модель палацу Жевуських-Лянцкоронських

Компанія Skeiron створила 3D модель палацу Жевуських-Лянцкоронських, що розташований у Роздолі на Львівщині.

“З допомогою диджиталізації ми отримали точну 3D модель палацу, завдяки якій змогли створити детальну BIM 3D модель та забезпечити якісні обмірні креслення споруди”, – йдеться у повідомленні “Палац Розділ” у Facebook.

“3D-сканування архітектурної пам’ятки – це процес створення тривимірної моделі будівлі за допомогою технології лазерного сканування. Це важлива технологія для збереження та вивчення культурної спадщини, оскільки дозволяє точно відтворити будівлі та споруди в цифровому форматі. Вона також є важливим інструментом для реставрації та консервації, допомагаючи фахівцям у розробці планів збереження та відновлення пам’яток архітектури з вищою точністю і ефективністю, – пояснюють у ТОВ «Палац Розділ».

Палац Жевуських-Лянцкоронських
Палац Жевуських-Лянцкоронських. Фото: Вікіпедія

Палац Жевуських-Лянцкоронських, збудований  у 1740 році в стилі французького ренесансу, є пам’яткою архітектури національного значення. Парк навколо палацу належить до цінної спадщини природно-заповідного фонду України.

У червні 2023 року Фонд держмайна продав палац на приватизаційному аукціоні. Переможці конкурсу – EFI Group підписали договір про охорону культурної спадщини та збереження історичного вигляду пам’ятки. Згодом EFI Group оголосила про конкурсу, на якому хотіли знайти найкращий бізнес-план, щоб максимально ефективно відновити та паркову зону навколо нього.

До теми: