Власники палацу Жевуських-Лянцкоронських шукають бізнес-ідеї для відновлення пам’ятки



Палац Жевуських-Лянцкоронських

Українська інвестиційна компанія EFI Group оголосила про старт конкурсу бізнес-ідей. Компанія хоче знайти найкращий бізнес-план, щоб максимально ефективно відновити палац Жевуських-Лянцкоронських та паркову зону навколо нього. Про це повідомили на сайті EFI Group.

До участі в конкурсі запрошують найкращі українські бізнес-школи.  Учасники можуть обрати один із трьох концептів або запропонувати власний варіант. Серед запропонованих концептів – “Школа-пансіон англійського типу”; “Готельний комплекс” (що може призвести до збільшення загального туристичного потоку в Роздолі, що сприятиме розвитку інфраструктури та послуг й надасть можливість зануритися в атмосферу минулого та відчути його дух); Реабілітаційний центр для військових” (який відповідатиме вимогам часу та потребам наших захисників).

Ідея реалізації буде оцінюватися не лише за її креативність, а й за відповідність історичному контексту.

Заявки на участь у конкурсі приймають до 1 листопада 2023 року через офіційний сайт EFI Group або пошту. Переможці конкурсу будуть оголошені 1 грудня 2023 року.

Палац Жевуських-Лянцкоронських зараз у занедбаному стані

Палац Жевуських-Лянцкоронських розташований  у селищі Розділ на Львівщині. Палац, збудований у 1740 році у стилі французького ренесансу, є унікальною пам’яткою архітектури. А парк навколо палацу належить до цінної спадщини природно-заповідного фонду України.

У червні 2023 року Фонд держмайна продав на приватизаційному аукціоні палац Жевуських-Лянцкоронських. Переможці конкурсу – EFI Group підписали договір про охорону культурної спадщини та збереження історичного вигляду пам’ятки.  

Читайте також: Давню синагогу на Львівщині можуть перетворити на ТРЦ