На Наварійському озері створять спортивно-рекреаційну зону



Спортивно-рекреаційна зон. Візуалізація

Тут зможуть проходити реабілітацію українські військові

Львів облаштує спортивно-рекреаційну зону на території пляжу Щирецького водосховища. Як повідомили у департаменті природних ресурсів, будівництва та розвитку громад, відповідне рішення напередодні, 19 квітня, погодив виконавчий комітет Пустомитівської міської ради.

Проєкт реалізовуватимуть у межах Львівської агломерації. Адже озеро Наварія є у користуванні «Львівтеплоенерго», а розташоване – на території Пустомитівської громади.

Проєкт стане одним із напрямків екосистеми UNBROKEN. На території зокрема розвиватимуть спортивну реабілітацію для українських військових. Тож облаштована територія буде максимально інклюзивною.

За словами заступника міського голови Львова Любомира Зубача, облаштовуватимуть спортивну базу водних видів спорту за позабюджетні кошти. Йдеться не про капітальне будівництво, а лише  про благоустрій.

Відповідно до концепції, яку презентував архітектор Тарас Сулик,  на території передбачено встановлення елементів благоустрою, облаштування спортивних майданчиків та пішохідних доріжок, місць для кемпінгу, реорганізацію паркувальної зони тощо.

“Основне функціональне призначення озера Наварія – це технічна водойма «Львівтеплоенерго», але за всіма своїми характеристиками це ідеальне місце для відпочинку, рекреації і занять спортом. А ми поставили собі амбітну ціль – зробити на одній з локацій озера якісну спортивно-рекреаційну зону в межах напрямку UNBROKEN-Sport. Вже певний час спільно працюємо з Пустомитівською міською радою, з Федерацією веслярства та обрали локацію, де хочемо почати влаштовувати спортивну базу, де зможуть тренуватися діти, де відпочиватимуть і проходитимуть водні реабілітаційні процедури наші військові, які цього потребують. Ми розробили перший етап цього проекту, який передбачає благоустрій території і облаштування певних елементів: доріжки, помости”, – зазначив Любомир Зубач.

Поза змаганнями і заходами з реабілітації, цей простір буде доступний для всіх охочих, додав посадовець.

До теми: