На два архітектурні конкурси у Львові зголосилась рекордна кількість учасників



Львів

У Львові завершився прийом заявок на два всеукраїнські відкриті архітектурні конкурси. Загалом для участі в конкурсах зголосилося 70 учасників. Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, пише Urbis Air.

Зокрема управління архітектури та урбаністики ЛМР отримало 53 заявки на конкурс щодо Меморіалу пам’яті Героїв на вулиці Мечникова і 17 заявок – на простір імені Коновальця.

“Насправді, 53 заявки на конкурс по Меморіалу – це безпрецедентна кількість ідуже велика відповідальність усіх цих команд, щоби підійти правильно до цього об’єкту. Ми постійно їх підтримуємо, відповідаємо на питання, досилаємо нові матеріали… Тому що цей конкурс має бути максимально прозорим і об’єктивним. Ми маємо дуже хороше журі і очікуємо на хороший результат”, –  зазначив керівник управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради Антон Коломєйцев.

Своєї проєкти учасники можуть подати до 1 квітня. Опісля журі вивчить та проаналізує їх, аби обрати переможців.

Читайте також: Затверджено історико-архітектурний опорний план Львова

Наразі інформація про всіх учасників, які подалися на конкурси, є закритою.

Нагадаємо, архітектурні конкурси на кращу пропозицію Меморіального комплексу військових поховань Героїв України на вул. Мечникова та облаштування громадського простору з пам’ятником Євгенові Коновальцю оголосили на початку січня у Львові.