МАФ замість переходу: Львівська мерія заявляє про захоплення землі



МАФ

І закликає підприємців не поспішати з орендою незаконно розширених площ

У Львові, на вулиці Героїв УПА, 73, на місці підземного переходу збудували МАФ, захопивши три метри комунальної землі. Міська рада звернулася у правоохоронні органи. Про це повідомили у департаменті природних ресурсів, будівництва та розвитку громад ЛМР.

Йдеться про підземний перехід, який свого часу був власністю заводу «Кінескоп», а потім опинився у власності ПП «Правниче агентство «Статус-Кво».

Торік міська інспекція ДАБК зверталася в Київ по дозвіл провести офіційну перевірку за згаданою адресою. Адже на вул. Героїв УПА, 73 підприємці розпочали масштабну реконструкцію зі зміною конструктивних елементів, зазначають у мерії. Втім дозволу  так  і не отримали. На час дії воєнного стану в Україні, нагадаємо, діє мораторій на перевірки і штрафи. Їх можна проводити лише з дозволу ДІАМ.

За зверненням ЛМР поліція розпочала кримінальне провадження за фактом захоплення комунальної землі.

«Власник підземного переходу мав дозвіл на капітальний ремонт, а по факту це реконструкція, оскільки змінились габарити конструкції. А реконструкція потребує відповідних містобудівних умов та обмежень, яких міська рада не видавала», – розповів ZAXID.NET заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач.

Крім того, власники приміщень зареєстрували на самобуд право власності. Таке «розширення» зареєстрував у праві власності досить знаний у певних колах держреєстратор Зубрянської сільради Михайло Живко.

У Львівській міській рада готують документи, щоб подати до суду. А також принагідно закликають підприємців утриматися від оренди незаконно розширених конструкцій.