Біля Львова невідомі захопили понад 120 га комунальної та державної землі



захоплені землі

Збитки держави оцінюють у більш ніж мільйон гривень

На території  Львівської МТГ невідомі  розорали понад 120 га комунальної та державної землі.  Серед захоплених ділянок – землі громади, державні ділянки під Північну об’їзну і навіть новостворений цвинтар, де поряд зі спорудженими хрестами засіяли пшеницю, повідомляє повідомляє Львівська міська рада.

Такі результати моніторингу земель, яке провело управління держконтролю за використанням земель. За його результатами місто скерувало зврнення до правоохоронців та у Держгеокадастр.

Лише у Малих Підлісках, що належать до Львівської громади, захопили  – 102,1 га. Серед них – не лише масиви комунальною площею (орієнтовно 93 га), а й 8,9 га державної землі, призначеної під будівництво нової концесійної автомобільної дороги державної дороги Львів – Краковець. І навіть земля під новостворене кладовище у Малих Підлісках, йдеться у повідомленні.

Ще два випадки захоплення землі інспектори управління держконтролю зафіксували в Малехові та біля Гряди. Загалом це 21,17 га землі. У Малехові невідомі самовільно зайняли два масиви землі комунальної власності. У Гряді ж 2,4 га розорали землю, призначену знову ж таки під Північну об’їзну.

Орієнтовний розмір шкоди, завданий державі та громаді захопленням усіх цих земель оцінюють у майже 1 мільйон 400 тисяч гривень.

Читайте також: