Десять громад створили Асоціацію “Львівська агломерація”



Асоціація Львівська агломерація

У понеділок, 29 квітня, офіційно створено Асоціацію органів місцевого самоврядування “Львівська агломерація”. Про це повідомляє Львівська міська рада. Асоціація стане платформою, що об’єднає громади задля реалізації спільних проєктів на взаємовигідних та рівноправних засадах. Також йдеться про можливість залучати на ці проєкти кошти європейських донорів.

До асоціації увійшли Львівська, Жовківська,  Городоцька, Пустомитівська, Бібрська, Великолюбінська, Давидівська, Жовтанецька, Куликівська та Новояричівська громади. Торік представники цих громад підписали Меморандум про створення Асоціації.

Головою асоціації обрали міського голову Львова Андрія Садового. Співголовами будуть почергово (за алфавітом) очільники всіх решти громад. Виконавчим директором  Асоціації “Львівська агломерація” обрали Романа Кізиму.

“Львівська агломерація – це в першу чергу про людей. Ми всі, мешканці громад, маємо мати відчуття спільного дому. Львівська агломерація – це про синергію, про об’єднання наших зусиль, наших територій, наших людей, науково-технічного потенціалу. Львівська агломерація – це про гроші. Бо основне наше завдання – це пошук зовнішнього фінасування на спільні проєкти”, – зазначив Роман Кізима.

Серед основних проєктів, над якими мають спільно працювати громади, Роман Кізима назвав логістику і транспорт, екологію, розвиток туристичного кластеру, а також освіти і медицини – передовсім мова про забезпечення реабілітації військових.

Головне фото: ЛМР

Читайте також: