У Львові створять сад, як у чеському Брно



сад у брно

Там відновлюватимуть ментальне здоров’я військові та їхні родини

У Львові хочуть створити мережу терапевтичних садів. Один із з них заплановано відкрити у парку “Залізна Вода”. Його облаштовуватимуть за зразком міста-побратима Львова – Брно, повідомляє Львівська міська рада.

У планах міста – кілька локацій для реалізації нових, проте вкрай важливих проєктів. Їхня основна мета – відновлення психічного здоров’я, реабілітація військових, їх рідних та дітей, які постраждали від війни. Одна з них – у парку «Залізна Вода», інша – біля реабілітаційного центру Unbroken.

«Це новий для Львова формат адаптації озеленених територій для різних потреб соціуму», – розповіла очільниця управління екології та природних ресурсів Галина Микітчак.

Нині в управлінні напрацьовують ідеї щодо того, яким може бути один із таких відкритих садів – зокрема в парку «Залізна Вода» у просторі «Розсадник».

Також йдеться про відновлення у цьому парку історичних теплиць, які започатковували на цій території ще учні відомого львівського садівника – Арнольда Рьорінга.

Відкритий сад в центрі Брно, який і буде прикладом для львівського, – це великий простір з різними екологічними та освітніми активностями для дітей та дорослих. Там можна орендувати грядки для вирощування овочів чи простір для подій. Також у саду є енергоефективна будівля із зеленим дахом, яку винаймають під офіси чи для проведення конференцій.

Фото: ЛМР

Читайте також: