У Тернополі реставрували столітню браму



брама

Це перша відновлена брама у місті

У Тернополі відновили історичну браму у будинку на вулиці Сагайдачного, 11. Вхідним воротам повернули автентичний дизайн та оригінальний колір.

Реставрацію брами організували волонтери ГО «Брами Тернополя». Вони займалися перевезенням брами до Львова, де власне проводились роботи, та зібрали гроші на відновлення.

Реставрація брами тривала впродовж місяця. І обійшлася у 90 тисяч гривень. 95% суми — це гроші, які задонатили люди через Patreon.

Наш шлях до успіху був нелегким: протягом двох років наша команда збирала кошти, отримувала дозволи від міської та обласної ради, шукала професійних реставраторів, відкривала громадську організацію та зрештою організувала подію із залученням експертів у галузі архітектури та реставрації. Все це робилося абсолютно безкоштовно та на волонтерських засадах”, – розповідають у громадській організації.

Проєкт “Брами Тернополя” заснували у 2022 році. Це перші відновлені двері, але не останні, кажуть волонтери. Вони планують реставрувати більше сотні старовинних брам та дверей Тернополя.

До теми: