У Техасі завершили будівництво першого зі ста будинків, надрукованих на 3D-принтері



Данська архітектурна студія Bjarke Ingels Group (BIG) і американська фірма 3D-друку ICON завершили зведення повнорозмірної моделі 3D-будинку в районі Джорджтауна, штат Техас. Це перший зі 100 будинків в новому мікрорайоні Техасу Wolf Ranch, які зараз будує місцева будівельна фірма Lennar, і слугуватиме моделлю для потенційних покупців, з посиланням на  Dezeen пише Pragmatika.Media.

Модель будинку має чіткі смугасті стіни, надруковані на 3D-принтері, побудовані за допомогою власного матеріалу ICON Lavacrete – бетонної суміші, яка використовується в 3D-принтерах Volcan.

Фото: Dezeen

Будинок має двосхилий металевий дах, який буде оснащений фотоелектричними панелями.

Всередині смугасті стіни та інші елементи, надруковані на 3D-принтері як-от кухонний острів, пофарбовані в білий колір. Фронтон всередині проходить уздовж усієї вітальні та обідньої зони. Для виставкового будинку Lennar встановив дерев’яні меблі та прості світильники.

Фото: Dezeen

Будинок із трьома спальнями має один із восьми різних планів поверхів, які будуть розгорнуті під час забудови. Загалом заплановано 24 різні види висотності, щоб надати мікрорайону різноманітності форм.

Співзасновник ICON Джейсон Баллард зазначає, що будинки будуть “кращими в усіх відношеннях” завдяки швидкості процесу та довговічності матеріалу.

Фото: Dezeen

Значна частина структурних елементів, а також стіни та конструктивні елементи інших будинків на ділянці були завершені наприкінці минулого року.

У ICON повідомили, що перші мешканці почнуть заселятися в будинки у вересні. Команда також створила веб-сайт віртуального туру, де всі охочі можуть попередньо переглянути будинки на території до їх завершення.

За попередніми прогнозами, будинки коштуватимуть від 475 990 до 559 990 доларів.

Читайте також: У Львові завершили зведення стін школи за допомогою 3D-принтера.