Готово! У Львові завершили зведення стін школи за допомогою 3D-принтера



Це перша в Україні школа, яку будують за допомогою 3D-друку

Про це Urbis Air розповіли в ЛКП “Рембуд” – компанії, які є генпідрядником будівництва.

“Зведення стін, які друкують 3D-принтером, уже завершені. Принтер демонтований. Приступаємо до зведення несучих каркасів та монтажу плити-перекриття”, – зазначив Олег Поліщук, керівник ЛКП “Рембуд”.

Усі роботи, за словами керівника підприємства, йдуть за графіком. Далі робітники прокладатимуть внутрішні і зовнішні мережі, проводитимуть  опоряджувальні роботи

До нового року усі роботи мають бути завершені. Школу планують відкрити  вже у 2024 році.

Візуалізація проєкту

Загальноосвітня школа № 23 розташована на вул. Варшавській у Львові. У новому корпусі площею  506 кв. м зможуть навчатися 100 учнів початкових класів. Це дозволить розвантажити освітній заклад, який зараз є переповненим.

За проєктом, споруда буде одноповерхова. Тут передбачені класні кімнати, учительська, санвузли та хол з інклюзивним простором для всіх категорій учнів, зокрема, з особливими потребами.  

Варто додати, що в  Україні  – це перша школа, яку будують за допомогою 3D- друку. За попередніми розрахунками, вона стане найбільшим навчальним закладом у світі, побудованим у такий спосіб.

Організаторами та ініціаторами проєкту будівництва 3D-школи є гуманітарний фонд Team4UA за підтримки міжнародного технологічного гуманітарного фонду Humanitarian Innovative Technologies (HIT). Будівельний принтер для проєкту надала данська компанія Cobot,  керує роботою принтера БК «3DCP Group».

Головне фото: Антон Коломєйцев

Читайте також: Як після відбудови виглядатиме школа в Гостомелі