У Львові вперше в Україні будують школу за допомогою 3D-принтера



Новий корпус стане найбільшим навчальним закладом у світі, побудованим за допомогою такого 3D-принтера.

У Львові стартувало будівництво першого в Україні навчального закладу за допомогою технології 3D-друку. Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, це буде новий навчальний корпус для школи № 23, що на вул. Варшавській, 126.

Візуалізація проєкту

Відповідно до проєкту, в одноповерховому корпусі площею понад 500 м кв. будуть навчальні класи, комфортний хол для спілкування дітей, учительська та санвузли. Також тут передбачено великі скляні поверхні, а монолітні стіни із бетону відповідатимуть новим стандартам безпеки.

Школу планують відкрити вже у 2024 році. Тут зможуть навчатися близько 100 учнів початкових класів.

Організатори та ініціатори проєкту будівництва 3D-школи – гуманітарний фонд Team4UA за підтримки міжнародного технологічного гуманітарного фонду Humanitarian Innovative Technologies (HIT). Будівельний принтер надала данська компанія-розробник технології 3D-друку Cobot, керує роботою принтера будівельна компанія 3DCP Group.

Фото Романа Балука

«Ми – та компанія, яка розвинула технологію 3D-будівництва, яка зводить нові конструкції, нові будівлі шар за шаром. Зараз ця технологія використовується в Україні вперше. За допомогою цієї технології Україна може бути відновлена набагато швидше і екологічніше», – наголосив Генрік Люнд-Нільсен, засновник та генеральний директор компанії Сobod International (Данія).

Додатковий навчальний корпус загальноосвітньої школи N°23, за попередніми розрахунками, стане найбільшим навчальним закладом у світі, побудованим за допомогою такого 3D-принтера