У Львові збудують житло для військових



ЖК для військових

Це буде  вже другий ЖК для військовослужбовців у місті

Виконком Львівської міської ради видав містобудівні умови та обмеження на будівництво житла для військовослужбовців у мікрорайоні Під Голоском. Із заявою про нове будівництво до міста звернулись “Житлово-будівельний кооператив “Преміум Голоско” та “Житлово-будівельний кооператив “Український доброволець”, повідомляє пресслужба ЛМР.

У житловому комплексі на 6 – 9 поверхів буде передбачено 225 квартир, дворівневий паркінг на 315 місць та спортзал, де зможуть тренуватись ветерани війни та мешканці мікрорайону.

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, між кварталами ЖК буде пішохідна зона та двір без автомобілів.

“Першочергово це рішення дозволить значній частині військовослужбовців отримати квартири і покращити свої житлові умови. З 225 квартир, які будуть збудовані, 75 буде надано учасникам кооперативів з такими умовами, що на кожного по 40 метрів квадратних і ще 10 метрів квадратних вони зможуть придбати за ціною по 600 дол./м.кв. Це фактично є ціною собівартості”, – зазначив заступник міського голови Львова з містобудування  Любомир Зубач.

Зауважимо, що в цьому мікрорайоні діє мораторій на видачу нових містобудівних умов і обмежень. Утім для будівництва житла для військових зробили виняток. Таке рішення підтримали представники житлових кооперативів та мешканці мікрорайону.

Це вже другий ЖК, який зведуть для військових у районі Під Голоско. Перший – збудує RESIDENT DEVELOPMENT. Ця ж компанія будує тут школу з басейном та укриттям. Попри те, що освітній заклад будують за приватні кошти, він буде комунальним.

Візуалізація: ЛМР

До теми: