У Львові збудують новий житловий комплекс для військових



Новий ЖК на Під Голоску

Рішення про акцептування будівництва у п’ятницю, 19 січня, погодили на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради. Будуватиме квартири для двох житлово-будівельних кооперативів АТОвців компанія RESIDENT DEVELOPMENT.

Мова про два житлово-будівельні кооперативи учасників АТО – “Під Голоско” і “Наш Львів”. Це учасники війни, які захищають Україну ще з 2014 року. Земельні ділянки площею 0,39 і 0,55 га на вул. Під Голоском Львівська міська рада надала цим кооперативам ще у 2021 році.

Фактично на цих ділянках постане спільний житловий комплекс, 75% квартир якого передбачено для військовослужбовців.

До теми: Купувати чи винаймати: як розвиватиметься ринок нерухомості у Львові

“Було запропоновано якісний розподіл загального масиву збудованого житла, – розповів під час засідання Львівського виконкому заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач. – Із загальної кількості квартир, а це 245 квартир, 15% будуть надані військовослужбовцям безкоштовно, 30% військові зможуть придбати по собівартості, ще 30% квартир зможуть придбати по державній програмі доступного кредитування житла “єОселя” і лише 25% квартир забудовник продаватиме на вільному ринку. Кооперативи самі підготують списки осіб, які будуть отримувати житло, і представлять їх на виконкомі, щоб домовленості були виконані прозоро і зрозуміло”.

Візуалізації проєкту: ЛМР

Зазначимо, що в цьому мікрорайоні діє мораторій на видачу нових містобудівних умов і обмежень. Утім будівництво житла для військових стало винятком, який погодили мешканці. А саме – робоча група, до складу якої входять мешканці мікрорайону Під Голоском. Це підтвердила керуюча справами виконкому Наталія Алєксєєва: “Ми дійсно кілька разів на засіданні робочої групи розглядали це питання, слухали пропозиції мешканців, учасників житлово-будівельних кооперативів, тому це рішення є виважене”.

До теми: Віктор Кудін: Українським забудовникам бракує культури меценатства

За виданими містобудівними умовами і обмеженнями, заплановано комплекс житлових будівель з вбудованими приміщеннями громадського призначення, підземною автостоянкою, трансформаторною підстанцією та об’єктами інженерного забезпечення.

Забудовник – компанія Resident Development, яка також підтвердила гарантійним листом участь у будівництві школи у мікрорайоні Під Голоском. І цю школу після завершення будівництва буде передано у комунальну власність.