У Львові запрацює перший “смарт-коридор”



смарт-коридор

У Львові вперше реалізують інноваційний режим світлофорного регулювання “смарт-коридор”. Запрацює він на вулиці Зеленій – одній з найважливіших транспортних магістралей – на ділянці від площі Петрушевича до вул. Івасюка. Наразі стартував перший етап масштабного проєкту, повідомляє Львівська міська рада.

Як писав Urbis Air, у квітні у Львові запустили перше смарт-перехрестяна вул. Пасічній – Пирогівка. Тепер працюють над впровадження смарт-коридору.

 “Смарт-коридор” на вул. Зеленій планують запустити на трьох світлофорних об’єктах – на перехрестях з пл. Петрушевича, вул. Дороша та вул. Івасюка. А далі інтелектуальна система, аналізуючи дорожній рух з транспортних детекторів, визначатиме оптимальну тривалість роботи циклу для всіх світлофорних об’єктів, які входять у проєкт «смарт-коридору».

Читайте також: “Зелена хвиля” для авто: як змінюють рух у Львові

“У результаті реалізації цього проєкту вдасться швидше пропускати транспортний потік з центральної частини міста, оперативніше реагувати на зміни у дорожньому русі, зменшити черги та затримки транспорту. А це в свою чергу позитивно вплине на стан повітря завдяки зменшенню шкідливих викидів в атмосферу”,  – пояснюють у “Львівавтодорі”.

До теми: