У Львові заклали капсулу під будівництво соціального житла для поранених українців



На спорудження соціального житла Європейська комісія виділила 19,5 мільйонів євро грантових коштів.

У Львові за грантові кошти Європейського Союзу збудують вісім будинків, у яких зможуть мешкати люди, що потребують реабілітації. Капсулу під будівництво 15 грудня урочисто заклали Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова та міський голова Андрій Садовий. Про це повідомили  у пресслужбі ЛМР, пише Urbis Air.

Соціальне житло збудують на вул. Миколайчука. Це будуть повністю інклюзивні будинки, щоб маломобільні люди могли комфортно проживати і проходити реабілітацію у центрі UNBROKEN, що розташований біля об’єкту будівництва. Проєктом передбачено одно-, дво- та трикімнатні кампуси, аби люди мали змогу мешкати тут разом зі своєю сім’єю.

Візуалізація проєкту соціального житла у Львові: Drozdov & Partners

Отримавши всі дозвільні документи, місто одразу розпочало роботи. Генпідрядником для спорудження соціального житла було обрано компанію ТОВ “Будівельна компанія “Прогресбуд” .

Будуватимуть житло за проєктом архітектурного бюро Drozdov & Partners. Проєкт харківської компанії переміг у відкритому архітектурному конкурсі, оголошеному управлінням архітектури та урбаністики ЛМР.

До теми: Хірургічний корпус UNBROKEN у Львові спроєктує відомий японський архітектор

Нагадаємо, у Львові реконструюють лікарню швидкої медичної допомоги. Йдеться про надбудову двох поверхів реабілітації у межах стін Національного реабілітаційного центру “Незламні” за адресою вул. Мазепи,25, що працює на базі Першого медоб’єднання Львова.

Головне фото: Роман Балук / ЛМР