У середмісті Львова відновили укриття, яке не діяло 70 років



укриття

У Львові відновили ще одне укриття. Приміщення колишнього військкомату повністю відремонтували, і тепер у разі тривоги воно слугуватиме прихистком для понад 250 людей. Розташоване сховище на вулиці Каліча Гора, 5, що в Галицькому районі, повідомляє Львівська міська рада.

В укритті повністю замінили комунікації: водопостачання і каналізування, облаштували освітлення та опалення, встановили акумуляторні лампи. Нова вентиляція має функцію очищення повітря та підігріву.

На входах-виходах встановили спеціальну систему з автоматичним відмиканням дверей та фотофіксацією. А також – додаткову систему оповіщення і датчики диму, що дає змогу попередити про пожежу, щоб можна було безпечно евакуювати людей.

У приміщенні облаштували різні зони. У дитячому куточку малеча зможе з користю провести час. А для дорослих обладнали окремі функціональні зони та місця відпочинку, провели інтернет, Wi-Fi.

Загальна площа укриття – 228,5 кв. м. Це четверте укриття, яке відновили в межах програми ремонту укриттів на 2022-2024 роки. Далі у планах – ремонт укриття на вулиці Солодовій, 7.

Раніше, нагадаємо, у Львові відремонтували укриття на вул. Городоцькій, Похилій та Теліги.

Фото: ЛМР

Читайте також: