У Львові відновили ще одне укриття, якому понад 70 років



укриття Львів

Розташована захисна споруда на вулиці Теліги, що у Личаківському районі. І стала третьою, яку місто відновило у межах програми ремонту укриттів. Тут у разі небезпеки можуть перебувати 110 людей.

Як повідомили у пресслужбі ЛМР, в укритті відремонтували входи-виходи, встановили систему автоматичного відмикання дверей,  додаткову систему оповіщення і датчики диму (на випадок пожежі). Додатково в укритті зробили запаси бутильованої води.

До теми: У Львові відремонтували укриття, яке не діяло 50 років

У приміщенні облаштували різні зони, які прикрасили стилізованими картинами. Для малечі передбачили дитячий куточок, а для дорослих –  обладнали окремі функціональні зони та місця відпочинку. Провели інтернет, Wi-Fi.

Фото: ЛМР

“Це вже третя захисна споруда, яку ми відремонтували в межах програми. Раніше ми відкрили такі укриття в Галицькому районі, тоді – у Франківському, і тепер – у Личаківському районі. Наступними будуть укриття на вулиці Каліча Гора, де ремонти вже розпочалися, і також на вулиці Солодовій та проспекті Шевченка”, – розповіла Наталія Алєксєєва, керуюча справами виконкому Львівської міської ради.

Фото: ЛМР

До теми: У Львові підприємець облаштує укриття та громадський простір

Загальна площа укриття – 122 кв.м. Вартість ремонтних робіт – понад 3,3 млн грн. Усі роботи провели в межах програми ремонту укриттів на 2022-2024 роки, яку ухвалили на сесії Львівської міської ради у грудні 2022 року.