У Львові відремонтували укриття, яке не діяло 50 років



укриття

На вулиці Похилій, що у Франківському районі міста відремонтували укриття площею понад 200 кв. м. У разі небезпеки тут можуть сховатися близько 200 людей. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Тут повністю замінили усі комунікації – водопостачання і каналізування, зробили освітлення та опалення. Влаштували нову вентиляцію, відновили стіни та залили бетонну підлогу, відремонтували обидва входи-виходи, а також провели інтернет. Біля входів до укриття облаштували поручні, йдеться у повідомленні.

Також в укритті встановили нові двері та обладнали їх системою автоматично відмикання під час тривоги. Важливо, що система вентиляції, яка є притяжною і витяжною, дозволяє очищати повітря і виконує також додаткову функцію підігріву.

Фото: Роман Балук

Для малечі в укритті облаштували дитячий куточок, де можна погратися та цікаво з користю провести час. А для дорослих обладнали окремі функціональні зони та місця відпочинку. Додатково в укритті зробили запаси бутильованої води.

Загальна площа укриття – 220 кв.м.  На ремонт приміщення з бюджету міста було витрачено 2,9 млн грн. Роботи відбуваються у межах програми ремонту укриттів на 2022-2024 роки, яку ухвалили на сесії Львівської міської ради торік у грудні.

У найближчих планах міста – завершити ремонт укриття такого ж типу на вулиці Теліги, що розраховане на 100 людей.