У Львові відкрили унікальне дитяче реабілітаційне відділення



В UNBROKEN KIDS лікуватимуть дітей, які  отримали важкі поранення під час війни та тих які мають різні важкі діагнози.

Відділення відкрили , 31 травня, у переддень Дня захисту дітей, разом із благодійниками та маленькими пацієнтами, які зазнали важких поранень. Серед них – 13-річна Яна Степаненко, яка втратила кінцівки під час ракетного удару по вокзалу у Краматорську, та Михайлик Воловиков, який отримав осколкове поранення у Херсоні – уламок потрапив у мозок.

Загалом реабілітаційне відділення розраховане на 20 ліжок, і одночасно тут зможуть бути на реабілітації 42 пацієнти, з урахуванням навантаження на фахівців. Адже до кожного потрібен індивідуальний підхід.

Тут є все необхідне для повноцінного відновлення: басейн, інноваційна система для відновлення навичок ходьби навіть для пацієнтів із найважчими ураженнями Walkbot, зали ерготерапії та фізичної терапії, VR-технології доповненої реальності для занять у формі гри, два просторих зали для реабілітації, кабінет психолога та яскраві мотивуючі малюнки на стінах.

Відновити й адаптувати відділення допомогли близько 90 благодійників: організації, школи, соціально відповідальний бізнес, фонди і небайдужі люди.

Пацієнти проходять реабілітацію безкоштовно за скеруванням від сімейного чи лікуючого лікаря.

Фото: ЛМР

Чиайте також: