У Львові показали, як виглядатиме муніципальний тир



Нежитлове занедбане приміщення на вулиці Лисенка реконструюють у сучасний спортивний об’єкт закритого типу. Минулого тижня там стартували роботи.

«У цей об’єкт місто не вкладає жодної копійки, все це робиться за інвестиційні кошти. Коли все це вже буде забудоване, місто закупить необхідне для наших дитячо-юнацьких спортивних шкіл обладнання», – сказав тоді Антон Нікулін, начальник управління спорту Львівської міської ради.

А вже у вівторок, 22 серпня, Антон Нікулін оприлюднив візуалізації, як виглядатиме муніципальний стрілецький тир.

Посадовці запевняють, що приміщення тиру буде максимально доступним. Тут проводитимуть і тренування спортсменів, і змагання міжнародного рівня, і уроки захисту України для школярів, і навчання для всіх мешканців, що просто хочуть повправлятися у стрільбі.

Місце, де зараз облаштовують тир, є історичним, адже з ХІХ століття саме тут активно діяло Стрілецьке товариство, яке у воєнний час було залучено до оборони. У повоєнний час у північному корпусі облаштували тир, де змагалися і тренувалися чемпіони світу та Європи, медалісти й учасники Олімпійських ігор.

За повідомленням Львівської міськради, тир матиме три поверхи: на першому рівні (цокольний поверх) – тир на 25 метрів, на другому рівні – основна дистанція для стрільби на 50 метрів, третій поверх – лучне поле на 18 метрів та навчальні аудиторії. Кульова стрільба відповідатиме всім нормам, передбачена сучасна система підвезення і заміни мішеней.

Окрім того, заплановано функціональне використання даху: в теплу пору року на останньому рівні теж можна буде проводити заняття зі стрільби з лука на 50 м. У споруді передбачені всі технічні та адміністративні приміщення.

«Цей проєкт унікальний тим, що це на 100% спортивна споруда, що буде повністю інклюзивною та доступною для всіх. Всі арени для глядачів, приміщення для тренувань передбачені будуть доступними», – зазначав напередодні Михайло Солук, головний архітектор проєкту ТОВ «Солук Аркітектс».

Загальна площа тиру – 1 817 м², орієнтовна вартість проєкту – 80 млн грн. Відкрити тир планують вже наступного року.

Читайте також: У Львові реконструюють лікарню швидкої медичної допомоги