У Львові “містобуди” тепер видаватиме управління архітектури та урбаністики



Управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради визначили спеціальним уповноваженим органом містобудування та архітектури. Таке рішення у п’ятницю, 13 жовтня, затвердили на позачерговому засіданні сесії Львівської міської ради.

Міський голова Львова назвав це рішення проміжним і пообіцяв зробити подальший процес видачі містобудівних умов та обмежень дуже цікавим.

“Сьогодні ми вийшли на певне проміжне рішення. Воно, звичайно, не є кінцевим. Ми будемо до цього питання повертатись не один раз. Ще раз наголошую: будь-які містобуди тепер будуть мати не просто публічність. Ми будемо виїжджати на об’єкти, запрошувати мешканців, спілкуватися відкрито. Цей процес буде дуже-дуже цікавим і корисним для громади. Я буду робити все можливе, щоб громада знала в деталях кожен нюанс. Це буде дуже цікаво. І ті люди, які оспорювали це рішення, будуть щасливі від цього унікального процесу. Це буде приклад для всієї України”, – зазначив міський голова Андрій Садовий на сесії ЛМР.

До теми: Галас і шаленство з містобудами у Львові

Нагадаємо, раніше  містобудівні умови та обмеження у Львові видавав виконавчий комітет. Управління архітектури готувало проєкти рішень та подавало їх на розгляд. З кожного засідання виконкому велася пряма трансляція. Відтак рішення про містобудівні у місті були публічними та доступними для мешканців та забудовників.

6 вересня Львівський окружний адміністративний суд позбавив виконком цих повноважень, мотивуючи тим, що такі дозволи має видавати управління архітектури та головний архітектор Львова. Це рішення суду міська рада оскаржує в касації. Водночас уже місяць виконком не видає містобудівних умов.

Головне фото: FB/Львів. Містобудування