У Львові демонтують ринок на вулиці Миколайчука



Базар потрапляє у межі реконструкції вулиці.

Ринок “Світлиця”, розташований навпроти лікарні на вулиці Миколайчука у Львові, заберуть. Про це повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач, пише Urbis Air.

Сьогодні базар виглядає не надто привабливо. Частина кіосків закрита: підприємці з’їхали і не працюють. Ще частина ринку – капітальні споруди, які теж не в найкращому стані. Тож очевидно, ринок потребує “перезавантаження”. А оскільки на вулицю Миколайчука рано чи пізно чекає реконструкція, то базар на старому місці фізично залишитися не зможе, йдеться у повідомленні.

Реабілітаційний центр “UNBROKEN”. Фото: facebook.com/LubomyrZubach

Зараз у мерії спільно з підприємцями розробляють варіанти, як залишити якісні торгові місця і куди їх перенести. Наразі зупинились на локації, що ближче до перехрестя вулиць Миколайчука – Мазепи. Управління архітектури запропонувало провести архітектурний конкурс, щоб визначитись щодо майбутнього вигляду торгових місць.

Реконструкція вулиці Миколайчука – один із наймасштабніших проєктів за останні роки у Львові.  Мета реконструкції –  забезпечити транспортне, зокрема трамвайне сполучення з Шевченківським районом та міськими лікарнями та реабілітаційним центром “UNBROKEN”, де лікуються і проходять реабілітацію наші воїни.

За словами директора ЛКП “Інститут просторового розвитку” Ростислава Білінського, проєкт реконструкції вулиці перебуває на стадії техніко-економічного обґрунтування. Проєктні роботи виконані на 70-75%.