У Львові знесуть 60 МАФів, які заважають реконструкції вулиці



На вулиці Миколайчука демонтують МАФи, які перешкоджають реконструкції. Таке рішення у вівторок, 13 червня, ухвалили на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради.

Відповідно до рішення, під знесення підпадають тимчасові споруди за адресами: вул. І. Миколайчука – вул. Полтвяна, вул. Промислова (кінцева зупинка трамвая № 6), вул. І. Миколайчука, 9, вул. Миколайчука, 12, а також павільйони на вул. Миколайчука 8-А (ТзОВ фірма «Світлиця-3»). Як з’ясували журналісти Urbis Air, за останньою адресою працює ринок – а це орієнтовно 50 торговельних кіосків.

Власники тимчасових споруд можуть самостійно демонтувати конструкції. Якщо ж вони не зроблять цього упродовж 30 днів, знесення МАФів виконають Шевченківська РА спільно з КП «Адміністративно-технічне управління».

Як розповіли в Інституті просторового розвитку, під час роботи над ескізом стало зрозуміло, що згадані тимчасові споруди потрапляють у межі проєкту – опиняються просто на дорозі і частково на трамвайній колії.  На звільненому від кіосків просторі облаштують комфортний громадський простір, де зможуть відпочивати як пацієнти лікарні, так і мешканці району.

Реконструкція вулиці Миколайчука – один із наймасштабніших проєктів за останні роки у Львові. А ще – безпрецедентний. Уперше не тільки у Львові, а й в Україні було проведено архітектурний конкурс  на реконструкцію вулиці. Перемогла у ньому команда ЛКП «Інститут Просторового розвитку».

Водночас це дуже актуальний на сьогодні проєкт, бо йдеться про сполучення з реабілітаційним центром UNBROKEN, де проходять лікування і реабілітацію наші воїни.

Нагадаємо, проєкт передбачає реконструкцію дороги протяжністю 2,6 км із прокладенням трамвайної колії, щоб з’єднати центральну частину міста з Шевченківським районом, а саме з лікарнями.  

Реконструкцію вулиці проводитимуть у кілька етапів.  Цього року планують реалізувати перший етап –  це реконструкція ділянки, протяжністю приблизно 300-350 м, від перехрестя вул. Миколайчука-Мазепи до перехрестя з вул. П. Орлика.

Візуалізації –  Інститут просторового розвитку