У Львівській мерії закликали не купувати МАФи



МАФ, Тарнавського, 33

У Львові після кількамісячного затишшя активізувалися так звані “продавці” МАФів. Юристи департаменту містобудування Львівської міської ради закликають не купувати тимчасових споруд, пише Urbis Air.

Оголошення про продаж тимчасових споруд  зафіксували на одній із платформ для продажу товарів. Продають зокрема кіоски на вулицях Тарнавського, 33, Сихівській, 12, Личаківській, 44.

Причому, як зазначають у департаменті містобудування ЛМР, вражає не так поява таких оголошень, як ціни на тимчасові споруди – подекуди вони сягають вартості цілої квартири.

До теми: У Львові знесуть 60 МАФів, які заважають реконструкції вулиці

Трапляються серед них і незаконні. Зокрема МАФ на вул. Личаківській, 44, який хочуть продати за 6,5 тис. дол. “Цей МАФ не входить до Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд та не має паспорта прив’язки. А отже, є самовільним і підлягає демонтажу”, – застерігають у відділі правового забезпечення департаменту містобудування.

А також нагадують: у Львові діяльність тимчасових споруд регулює ухвала “Про здійснення підприємницької діяльності у тимчасових спорудах на території міста Львова”». Відповідно до неї, павільйони, які не внесено у комплексу схему і не мають відповідних дозвільних документів, підлягають демонтажу.

Утім, не лише через це небезпечно купувати тимчасові споруди. Часто продавці МАФів видають тимчасові споруди за нерухомість. Проте юридично це будівельні матеріали, які тимчасово розташовані на комунальній землі.

Головне фото: Львів. Містобудвання