США інвестують 220 млн доларів у будівництво євроколії в Україні



Укрзалізниця

Колія з’єднає Львів із Транс’європейською транспортною мережею Євросоюзу.

Співпраця відбуватиметься у межах Меморандуму про взаєморозуміння, який підписали Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та АТ “Українська залізниця”.

Йдеться про будівництво двоколійної залізничної ділянки довжиною 75 км, на яке Агентство США з міжнародного розвитку USAID виділить 225 млн доларів. Про це повідомляють на сайті Агентства.

Колія  поєднає Львів, що має стати одним із головних залізничних вузлів на заході України, із Транс’європейською транспортною мережею Євросоюзу.

Українські залізничні шляхи використовують широку колію, тоді як залізниці країн Європи мають стандартну колію меншої ширини. Це викликає необхідність у перевантаженні вагонів на прикордонних залізничних переходах. Перевантаження одного поїзда може тривати понад 5 годин, що обмежує кількість потягів, які за день можуть перетнути кордони України з європейськими країнами.

USAID надасть «Укрзалізниці» технічну підтримку у побудові двоколійної ділянки, яка дозволить прискорити перевезення українських вантажів до ЄС, а тим українцям, які повертаються з евакуації за межами країни – дасть змогу швидше доїхати додому. Поєднання залізничного вузла у Львові з європейськими залізничними коридорами дозволить завантажувати аграрну продукцію безпосередньо до вагонів, розрахованих на стандартну європейську колію – що уможливить скорішу доставку цих товарів до портів і ринків країн Європи“, – йдеться у повідомленні.

Головне фото – ілюстративне: Mind