З Мостиськ до Львова планують збудувати нову євроколію



потяг в Польщі

Профінансують будівництво США

Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID) допоможе Укрзалізниці модернізувати дільницю від станції Мостиська до Львова. Відповідний меморандум сторони підписали 24 листопада 2023 року, повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

“Одна з важливих задач для збільшення експортної спроможності – модернізація та заміна колій, у разі необхідності – побудова нових. Підписання Меморандуму з USAID матиме відчутний вплив на відновлення української економіки та сприятиме євроінтеграційним процесам загалом.

Також важливо, що ця колія використовуватиметься не тільки для вантажних, але й для пасажирських перевезень у напрямку країн ЄС”, – зазначив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

На дільниці від Мостиськ до Львова побудують євроколію шириною 1435 мм. Подальший проєкт розвитку включатиме сполучення євроколії з Ужгородом, Ковелем, Чернівцями, а на більш пізньому етапі – з Києвом та сходом України. Також USAID сприятиме подальшій інтеграції української залізниці до системи TEN-T.

Головне фото: trojmiasto.pl