Що буде з ЛАЗом: новий власник поділився планами розвитку території заводу



ЛАЗ

Новий власник Львівського автобусного заводу планує відновити його роботу. Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на івано-франківську будівельну компанію “Благо”, співвласник якої придбав контрольну частку в ТОВ “Львівські автобусні заводи”.

“Ми є одним з учасників ТОВ “Львівські автобусні заводи”. Левова частка боргів уже погашена в процедурі санації. На теперішній час завершується уточнення всіх вимог поточних кредиторів для їх остаточного погашення та завершення санації, що призведе до повного фінансового оздоровлення ТОВ “Львівські автобусні заводи”, – розповіли в компанії.

У “Благо” також сподіваються, що санацію підприємства буде завершено цього року і воно зможе відновити свою діяльність.

Львівський автобусний завод заснований 1945 року. За часів союзу це було одне з найбільших підприємств України з випуску тролейбусів та автобусів.

Уже близько десяти років завод не працює. Попередній власник підприємства росіянин Ігор Чуркін, якому на початку 2000-х Фонд державного майна продав контрольний пакет акцій ЛАЗу, довів його до банкрутства.

Нещодавно стало відомо, що новим господарем “Львівського автобусного заводу» стало ТзОВ «Львівінвестактив”, що входить до групи родини Луцьких з Івано-Франківська, яка є власником будівельної компанії “Благо” та приватного Університету імені короля Данила.

Своєю чергою Львівська міська рада категорично висловилася проти забудови колишнього ЛАЗу житлом.

За словами заступника міського голови Львова Любомира Зубача, усі 56 га території під колишнім Львівським автобусним заводом є у комунальній власності. Ще три роки тому виконком ЛМР визначив: на території ЛАЗу можуть бути лише об’єкти виробничого та громадського призначення з науковими та освітніми функціями.

Головне фото: скріншот з відео

До теми: