“Нова пошта” планує встановити у своїх терміналах капсули безпеки



У терміналах “Нової пошти” планують встановити капсули безпеки на кшталт ізраїльських. Найбільша їхня перевага – до них не треба далеко бігти.

Капсули безпеки, зроблені із заліза та бетону, вже є у Харкові та Миколаєві. Вони мають систему вентиляції та придатні для перебування в них до кількох годин. Проте розташовані біля відділень “Нової пошти””. Нині ж керівництво думає облаштувати укриття безпосередньо в терміналах у районах, найбільш вразливих до обстрілу. Це мають бути капсули безпеки за ізраїльським зразком. Аби працівникам не доводилося витрачати час на добирання до укриття.

Укриття у Харкові. Залізобетонна споруда розрахована на 50 людей, товщина стін тут — 50 сантиметрів. Фото: t.me/kharkivlife

За словами працівників “Нової пошти”, які вижили під час ракетного обстрілу, від сигналу повітряної тривоги до вибуху минуло приблизно 15 секунд. Тож до укриття, яке було за кілька десятків метрів, вони просто не встигли дійти.

До теми: У Львові облаштують укриття за типом ізраїльських “мамадів”

Про наміри облаштувати термінали нетиповими укриттями розповів співзасновник компанії В’ячеслав Клімов. Наголосивши, що це буде щось на кшталт ізраїльських капсул, які є у житлових будинках. Вони потрібні саме для випадків, коли немає часу навіть для того, щоб добігти до укриття, повідомив Клімов.

Нагадаємо: 21 жовтня російська ракета влучила у термінал “Нової пошти” під Харковом. На час обстрілу у приміщенні працювали 33 працівники. Шестеро людей загинули на місці. Ще 16 працівників було поранено.