На місці ринку “Добробут” у Львові буде сквер



Сквер замість "Добробуту: візуалізація

У центрі Львова буде сквер, а в майбутньому – великий громадський простір. Його облаштують у районі вже колишнього «Добробуту» – на площі Князя Ярослава Осмомисла та на території, обмеженій вулицями Лазневою – Сянською – Підмурною. Затаке рішення проголосували на виконкомі Львівської міської ради, повідомляє департамент природних ресурсів, будівництва та розвитку громад.

“Ця територія розміщена в частині Світової спадщини ЮНЕСКО і має всі шанси стати ще однією візитівкою Львова. А сквер, який тут дуже пасує, – окрасою Львова, – зауважив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач. – Ще донедавна ідея зі сквером в районі «Добробуту», здавалося б, була малоімовірною. Нині місто зробило перші реальні кроки до її реалізації”.

Зокрема на виконкомі від 24 травня вирішили розробити концепцію зв’язку скверу із зеленими зонами вул. Підвальної та просп. Свободи для формування центрального зеленого кільця на місці історичних оборонних споруд.

Сквер обстежать щодо наявних зелених насаджень. А відповідне управління розробить концепцію транспортного розвитку, аби підвищити безпеку користування простором пішоходів, велосипедистів та для пріоритезації громадського транспорту.

Нагадаємо, понад 20 років Львівська міськрада судиться за землю у центрі міста через різноманітні схеми, які беруть початок ще з далеких 90-х. Через це ділянка у центрі міста перетворилася на місцевий шанхай. А одна із вулиць, яка сполучала магістральну дорогу із внутрішніми вуличками міста взагалі донедавна була закритою для загального користування.

Візуалізація: ЛМР

Читайте також: