Максимально інклюзивний: яким буде оновлений Павлівський сквер у Києві



сквер Павлівський

Під час роботи над проєктом комунальники консультувались із фахівцями з Superhumans Center щодо безбар’єрності.

У столиці представили концепцію відновлення скверу на розі вулиць В. Винниченка та Павлівської, що розташований біля Республіканської клінічної лікарні МОЗ України. Під час розробки проєкту максимально врахували вимоги доступності для маломобільних груп.  Для цього на кожному етапі робіт комунальники консультувались із фахівцями із Superhumans Center щодо безбар’єрності. Щоб люди, які проходять лікування та реабілітацію у цій лікарні, могли безперешкодно пересуватися сквером, зазначають  у КО «Київзеленбуд».

Візуалзації: Київзеленбуд

Відповідно до проєкту реконструкції, у сквері на розі вул. В. Винниченка та Павлівської облаштують пандуси та сходи з поручнями з обох сторін, а доріжки замостять безшовним фемом.

На території скверу встановлять тренувальний майданчик для фізіотерапії, а дитячий майданчик осучаснять і додадуть елементів інклюзії. Оновлять паркові меблі, а біля лавок передбачать тримачі для милиць.

Візуалзації: Київзеленбуд

Також планують створити зони з ароматравами та дощовий сад. Не забули і про чотирилапих – для вигулу домашніх улюбленців облаштують два майданчики.

У “Зеленбуді” обіцяють максимально зберегти зелені насадження.

До теми: