MAKHNO Studio представила концепт зупинки-укриття з 3D-друку



Українська студія архітектури та дизайну MAKHNO Studio запропонувала ідею зупинки-укриття, яка захищатиме людей від уламків під час ймовірних терористичних атак. Проєкт здійснюється за допомогою 3D-друку, що дасть змогу легко і швидко масштабувати його на всю територію України.

“Це історія про безпеку, адже найбільш вразливими люди лишаються на вулиці та на дорогах, де немає сховищ, підземок чи будь-яких доступних укриттів”, – зазначають проєктанти.

Візуалізація: MAKHNO Studio

Зупинка-сховище відкриватиметься автоматично під час тривоги та буде надійним прихистком від уламків. Вона може слугувати сховищем, комерційним приміщенням та зоною очікування транспорту одночасно.

Рішення ергономічне, продумане під типові умови і не потребує додаткових архітектурних розробок.

Візуалізація: MAKHNO Studio

На відміну від інших сховищ, зупинка-укриття ідеально доповнює та прикрашає міський ландшафт, не асоціюючись з війною. Плавність форм разом з бруталістичним іміджем транслюють відчуття безпеки та надійності, кажуть у MAKHNO Studio.

Візуалізація: MAKHNO Studio

Наразі зупинка-сховище проходить випробовування. Її перевіряють на стійкість, тестують різні суміші та шукають ідеальне співвідношення міцність/вартість. Адже  проєкт повинен відповідати всім нормативним актам та мати відповідні сертифікати.

Читайте також: У Львові завершили зведення стін школи за допомогою 3D-принтера