Львівський проєкт “Над Джерелом” отримав відзнаку престижної європейської премії



Над Джерелом

Львів став першим містом України, яке отримало цю премію

Проєкт рекреаційної зони «Над Джерелом» біля центру UNBROKEN Mothers у Львові отримав перше місце в категорії “Спеціальна відзнака Фундації “Замок Дік” на престижній європейській премії European Garden Awards.

Про це повідомили у департаменті архітектури та просторового розвитку Львівської міської ради.

“Над Джерелом” — унікальний простір, створений на місці занедбаного кар’єру, який став затишним місцем відпочинку для внутрішньо переміщених осіб та мешканців міста. При створенні парку максимально збережено природні ландшафти, доповнені озером, дитячими майданчиками та зонами відпочинку, йдеться у повідомленні.

“Однією з головних цілей проекту «Над Джерелом» було відійти від звичних стандартів забудови відкритого простору та відновити занедбаний ландшафт кар’єру та зробити його доступним для громадськості. Центром парку є відновлене озеро. Він виконує не тільки рекреаційну функцію, але й збирає дощову воду з навколишньої території. Під час планування та будівельних робіт подбали про те, щоб вплив на існуючу екосистему був якомога меншим”, – зазначають на сторінці премії.

European Garden Awards з 2010 року відзначає видатні досягнення в сфері ландшафтного дизайну та управління історичними парками. За час існування премії понад 130 проєктів з 22 країн були визнані на європейському рівні. Львів першим з України отримав нагороду від European Garden Awards.

Раніше, нагадаємо, проєкт рекреаційної зони «Над Джерелом» отримав відзнаку New European Bauhaus Prize.

Фото: ЛМР

Читайте також: