“Львівобленерго” відновило подачу електроенергії до будинків ЖК “Rubicon City”



Мешканці будинків у Винниках, яким через борги забудовника відімкнули електроенергію, уже зі світлом та теплом.

Про це повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

“Забудовник “Рубікон Груп» спільно з користувачем земельної ділянки оплатили третину боргу. У “Львівобленерго” пішли назустріч – і сьогодні електропостачання до квартир людей відновили. Хоча все одно залишаюсь переконаний, що неправильно вимикати світло людям взимку, та ще й у воєнний час. Навіть через борги”, – зазначив посадовець.

Як писав Urbis Air, у Винниках Львівської громади мешканці трьох будинків посеред зими залишились без електропостачання. Йдеться про ЖК “Rubicon City”, що на вул. Кільцевій. “Львівобленерго” припинило подачу електроенергії через борги компанії-забудовника.

У житловому комплексі уже проживають люди, але за документами це будівельний майданчик. Тож електрику обленерго подавало в ці будинки як для будмайданчиків, з відповідним тарифом. Як наслідок забудовник накопичив мільйонні борги перед “Львівобленерго”, адже мешканці оплачували за світло за тарифом для населення.

До теми: Через борги забудовника мешканці ЖК біля Львова посеред зими залишились без електроенергії

Цього разу конфліктну ситуацію за посередництва Львівської міської ради було залагоджено оперативно. Втім, щоб надалі вона не повторювалась, за словами заступника міського голови Львова, потрібно вжити відповідних заходів. Насамперед забезпечувати поточні платежі за електроенергію та покрити залишок попередньої заборгованості. А також ввести в експлуатацію підстанцію для будинків на вул. Кільцевій у Винниках і перевести мешканців з дорогого тарифу для юросіб на такий, за яким платить звичайне населення.

Головне фото: Pixabay