Через борги забудовника мешканці ЖК біля Львова посеред зими залишились без електроенергії



ЖК Рубікон Сіті

У ситуацію втрутилась Львівська міська рада

У Винниках Львівської громади через борги забудовника мешканцям кількох будинків вимкнули електрику. Йдеться про ЖК “Rubicon City” будівельної компанії “Рубікон Груп”, що на вул. Кільцевій.

І хоч конфлікт між будівельною компанією та обленерго, у ситуацію втрутилася Львівська міська рада.

Щоб досягнути компромісу, у мерії провели спільну нараду за участі мешканців, представників обленерго, забудовника та різних структур міської ради.

Про це повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Мова  про три будинки, у яких уже заселені люди. Але досі забудовник повноцінно не приєднав комунікації до загальної мережі.

За словами профільного заступника, згадані будинки у Винниках на папері – будівельний майданчик. І електрику обленерго подавала в ці будинки як для будмайданчиків, з відповідним тарифом. Як наслідок забудовник накопичив мільйонні борги перед «Львівобленерго», адже мешканці оплачували за світло за тарифом для населення.

Під час наради y мерії. Фото: Любомир Зубач

“Яким чином будинки прийняли в експлуатацію без зовнішніх мереж – теж питання?! І воно адресоване до чиновників “найчеснішої” ДАБІ у Києві. Боюсь навіть подумати, скільки б таких кейсів ми мали б з ухваленням закону 5655″, – зауважив Любомир Зубач. І закликав представників будівельної компанії оплатити борги за світло. Тим паче обленерго готове піти назустріч у питанні розтермінування боргу, але з чіткими строками виплат.

Читайте також: Детектор забудовника: як “Ріел” виконує соціальні зобов’язання у Львові

“Суто юридично уся ця ситуація, яка склалась, не у відповідальності ЛМР. По-перше, це договірні відносини між продавцем і покупцем. По-друге, на хвильку, вже четвертий рік поспіль після створення Львівської ОТГ, а держава так і не передала Львову повноваження з питань будівельного контролю щодо доєднаних територій. І Винники – це досі повноваження Києва. Нонсенс? Але це наша з вами реальність.

Попри це, ми мусили втрутитись. Бо, переконаний, такі ситуації не можуть повторюватися у нашому місті. Це сором і ганьба на цілу країну”, – зазначив заступник міського голови Львова.

Головне фото: ЖК Rubicon City