Забудовникові не дозволили зводити багатоквартирне житло у Брюховичах



Візуалізація

Управління архітектури Львівської міської ради відмовило у видачі містобудівних умов та обмежень на зведення багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на вул. Курортній у Брюховичах Львівської МТГ.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради, пише Urbis Air.

Причиною стала невідповідність містобудівній документації. Таке рішення на засіданні виконкому 2 січня оприлюднив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

«На цю територію розроблено детальний план. Згідно з ним, навколо об’єкту є зона регулювання забудови, за яку не можна виходити, зауважив головний архітектор. Натомість у пропозиції, яку нам подали на розгляд, є вихід за межі цих ліній, в межах від 2 до 4 поверху є нависання об’ємів із дуже сильними консолями. Згідно з Державними будівельними нормами, площею забудови вважається вся площа включно з навісними консольними конструкціями. Тож така забудова не відповідає містобудівній документації, тому ми готуємо відмову про видачу містобудівних умов та обмежень», – зазначив головний архітектор

До теми: На місці “списаної” школи у Брюховичах буде готель

Це не перший випадок, коли у Львівській мерії забороняють будівництво у Брюховичах, яке є курортною зоною. Так у грудні 2023 року управління архітектури та урбаністики Львівської міськради відмовило у видачі містобудів на зведення житлового будинку з підземним паркінгом на вулиці Курортний проїзд. Як пояснили у міськраді, будівництво суперечить Генплану Брюховичів.

Ще раніше, у вересні 2023 року, міська Інспекція Держархбудконтролю звернулася у прокуратуру, щоби скасувати незаконно видані містобудівні умови й обмеження для ТзОВ «Еф-Лінг» (ЖК «Свої»). У липні 2020 року тодішня  Брюховицька селищна рада видала містобудівні умови і обмеження на багатоквартирний будинок з комерційними приміщеннями на вул. Курортний проїзд, 3, незважаючи на те, що цільове призначення земельної ділянки було винятково під рекреацію. А отже, жодного багатоквартирного житла там бути не може.

На фото: візуалізація проєкту