Як після реконструкції зміниться вулиця Людкевича у Львові



Вулиця Людкевича. Візуалізації проєкту: ІПР

В Інституті просторового розвитку показали, який вигляд матиме вулиця Людкевича після реконструкції. Оскільки вулиця пов’язана з творчістю видатного українського композитора Станіслава Людкевича, то, відповідно, весь простір також має стати додатковим “майданчиком” для розвитку музею, повідомляє Urbis Air.

Коли на вулицю Людкевича чекає оновлення, в ІПР не розповіли. Очевидно, це вже буде після нашої Перемоги.

Проєктанти пропонують розділити простір на дві функціональні зони: пішохідну з паркуванням та громадський простір з відпочинковими зонами.

На вході до скверу відвідувачів стрічатиме стела, виконана з бетону та металу і доповнена великим каменем-валуном, що символізує відчуття стійкості та величі творчості автора.

Візуалізації проєкту: ІПР

Простір скверу побудований за принципом камерного простору, що створює відчуття близькості та спільності. Водночас це створюватиме новий осередок для споглядання панорами міста.

Вулиця Людкевича сьогодні: ІПР

Поряд з місцями відпочинку планують створити мультимедійні зони, де можна буде кожен переглянути чи прослухати аудіо- та відеоматеріали, присвячені життю і творчості композитора за допомогою QR-кодів.

Під час облаштування вулиці використовуватимуть природні матеріали. Автентичну бруківку, якою вимощена вулиця, обіцяють зберегти. Простір планують доповнити сучасними вуличними меблями, також новими зеленими насадженнями.

Проєктом також передбачено заміну всіх підземних комунікацій та облаштування зовнішнього освітлення.

Читайте також: Знакові львівські мозаїки: де їх шукати

Вулиця Людкевича розташована у Галицькому районі міста Львова, у місцевості Снопків. Вона з’єднує вулиці Волоську та Снопківську з вулицею Тютюнників. Тут розташована вілла Станіслава Людкевича, де з 1995 року відкрили Меморіальний музей Станіслава Людкевича.

Візуалізації проєкту: ІПР