Вілла Стеткевича: що відбувається з історичним будинком



вілла Стеткевича

У Львові триває відновлення історичної вілли на вулицы Замарстинівській. Її перетворюють на громадський простір.

«Одна з найкрасивіших вілл мікрорайону перетворюється на справжню красуню. Я про віллу Стеткевича на вул. Замарстинівській. Її порятунок добігає кінця – роботи виконано приблизно на 95%. Тут буде станиця Пласту”, – повідомив на своїй сторінці у FB заступник міського голови Львова Любомир Зубач.

За словами посадовця заступника, будівельники дуже ретельно відновлюють будинок. У віллі зберегли автентичні сходи та п’єци. А от двері та вікна довелось замінити, на якісні дерев’яні.

Будинок пристосують для людей з інвалідністю.

Паралельно на території тривають роботи з благоустрою  подвір’я.  Тут уже готові два спортивні майданчики, імпровізований амфітеатр. Завершують облаштування  ігрового майданчика – з гойдалками, лазанками  і  тарзанкою. У дворі вдалося зберегти навіть яблуні.

Відновлює віллу компанія «Кворум». Свого часу цей девелопер придбав будинок і планував почати там будывництво. Та місто і громадськість зуміли переконати забудовника зберегти  садибу. Щобільше, він ревіталізує споруду своїм коштом. Натомість місто надало забудовникові іншу ділянку під забудову.

У колишній віллі планують розмістити станицю Пласту.

Вілла Стеткевича розташована  на вул Замарстинівській, 213 у районі  Голоско. Її на початку ХХ століття збудував громадський діяч, меценат Михайло Стеткевич.

Фото: ЛМР