Лекції, екскурсії та воркшопи: Львів запрошує на Дні сецесії



сецесія у Львові

Упродовж 8 – 11 червня у Львові відбуватимуться Дні сецесії. Подія приурочена до Міжнародного Дня ар-нуво, який відзначають 10 червня.

У програмі – екскурсії, воркшопи, майстер-класи, лекції, презентації ініціатив зі збереження та популяризації сецесійної спадщини тощо.

«Всесвітні Дні ар-нуво, або ж сецесії чи модерну, як зазвичай цей стиль називають в Україні, – це не лише цікаві екскурсії та нові знання, але й важливий крок у відновленні української ідентичності та культурної спадщини. В умовах війни ми демонструємо європейській спільноті нашу багату спадщину і повертаємо собі своє місце в європейській родині. Під час заходів мешканці та гості міста зможуть більше дізнатися про багату сецесійну спадщину Львова та чому берегти її важливо», – розповіли в ЛКП «Бюро спадщини».

З детальною програмою Днів сецесії можна ознайомитись  тут.

Для участі у заходах необхідна попередня реєстрація, адже кількість місць обмежена, наголошують організатори.
Нагадаємо, торік Львів приєднався до міжнародної спільноти Reseau Art Nouveau Network (RANN), яка займається вивченням та промоцією спадщини ар-нуво. Відтак тепер Львів має платформу для популяризації своєї сецесійної спадщини на міжнародному рівні.

Головне фото: будівля колишнього страхового товариства «Дністер» (вул. Руська, 20),